HeraclesRSS

ALLE HERACLES ALMELO BERICHTEN VOOR JOU VERZAMELD!

Cristiano Ronaldo had in het shirt van PSV kunnen spelen’

Cristiano Ronaldo maakte in 2003 de overstap naar Manchester United. Maar hij had ook zomaar in het shirt kunnen spelen van PSV.

“Het had iets anders kunnen lopen, ja”, vertelt Stan Valckx in een video-item van De Telegraaf. “Met pasen 2003 kreeg ik een tip dat er bij Portugal onder 17 of 18 een enorm groot talent speelde, die bij Sporting Lissabon speelde. Dat was een toernooi bij Nantes. Ik had naar het speelschema gekeken en heb meteen voor vier dagen geboekt, zodat ik Portugal twee of drie keer zou kunnen bekijken.”

“Ik had die eerste wedstrijd gezien en ben na afloop naar Ronaldo gelopen om een praatje met hem te maken”, gaat de oud-voetballer verder. “Ik sprak Portugees, dus ik vroeg hem gewoon naar zijn plannen en dergelijke. Ik heb zo’n tien minuten met hem gesproken en toen gaf hij mij zijn telefoonnummer. Ik had al genoeg gezien en ben meteen na de wedstrijd teruggereden naar Eindhoven.”

“Ik vond hem een alleskunner”, vervolgt de toenmalig directeur spelersbeleid van PSV. “Fysiek top, snel, conditioneel goed, technisch goed, doelgericht, kan een man uitspelen… Ik had nog nooit een speler zo jong, zo compleet gezien. Toen heb ik nog een aantal keren met hem gebeld en hem ook gevraagd of hij interesse had om naar PSV te komen. Hij vond PSV wel een mooie club en was ook zeker wel bekend met PSV.”

“Hij had voor PSV kunnen spelen, maar misschien waren er nog wel tien andere clubs geïnteresseerd. Het is een leuk verhaal, in ieder geval. Ik heb me natuurlijk weleens afgevraagd hoe dat eruit was gaan zien. Dan had hij waarschijnlijk hier maar één seizoen gespeeld. Dan zou er al wel zóveel interesse zijn geweest, dat na één jaar al wel weer houdoe en bedankt had gezegd”, aldus Valckx.

Het bericht Cristiano Ronaldo had in het shirt van PSV kunnen spelen’ verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *